ФК «Чорноморець» збирає команду з міністрів оборони країн, що допомагають Україні. Резніков вручив їм іменні футболки

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Футбольний клуб «Чорноморець» збирає команду з міністрів оборони країн, що допомагають Україні знищувати російських окупантів.

На американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині міністр оборони України Олексій Резніков вручив чорно-сині футболки одеського клубу трьом своїм колегам: міністру оборони Литви Арвідасу Анушаускасу, міністру оборони Швеції Полу Йонсону та міністру оборони Іспанії Маргариті Роблес.

«Мені подобається цей проєкт з українським ФК «Чорноморець»! Ми залучили кілька гідних гравців на цей футбольний сезон. Є жорсткі вимоги: ви маєте бути достатньо сміливими, щоб побувати в Одесі, і ви прихильник перемоги України у війні. А як ви ще й будете міністром оборони, це буде перевагою. Цього разу я буду воротарем. Шановні міністри, друзі — Кайса Оллонґрен, Арвідас Анушаускас, міністр оборони Словаччини Маріо Баножич, Трольс Лунд Пульсен, Пол Йонсон, міністр Маргарита Роблес — це круто бути з вами в одній команді мрії! Дякуємо за вашу відданість і підтримку!» — написав Резніков.

У «Чорноморці» також повідомили, що оборонні відомства сімох країн, в тому числі України, очолюють міністри, які в різний час побували на стадіоні футбольного клубу в Одесі, відвідали музей «Чорноморця» та роздягальню.

  • Формат «Рамштайн» зʼявився навесні 2022 року — 26 квітня на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині відбулася перша зустріч консультативної групи з надання допомоги Україні. 21 квітня 2023 року відбулася одинадцята зустріч. Міністр оборони заявив, що за її результатами росія наблизилась до Нюрнберга-2, але ЄС і G7 схиляються до «гібридного трибуналу».