Представниця президента у Криму: Україна, найімовірніше, повертатиме півострів військовим шляхом

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Представниця президента у Криму Таміла Ташева заявила, що Україна, найімовірніше, поверне окупований півострів військовим шляхом.

В інтервʼю «Радіо Свобода» вона наголосила, що росія не хотіла говорити про політико-дипломатичне повернення Криму як до великої війни, так і після її початку.

Ташева вважає, що після спроб окупувати частину Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей стало зрозуміло, що військовий елемент деокупації півострова став ключовим.

«Ми не виключаємо політико-дипломатичний елемент для мінімізації втрат серед цивільного населення і військових та руйнування цивільної інфраструктури, але добре розуміємо, що, швидше за все, звільнення буде військовим шляхом», — сказала Ташева.

  • Росія окупувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Українська влада неодноразово заявляла, що налаштована на деокупацію всіх захоплених із 2014 року росією українських територій, зокрема Криму.
  • Міністр оборони України Олексій Резніков припустив, що Україна може повернути Крим без бою на тлі внутрішньої кризи в рф.