Майора медичної академії, що пʼяним збив трьох першокурсниць, засудили до 6 років вʼязниці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Майора Української військово-медичної академії Володимира Холодного, що в серпні 2020 року збив на території коледжу в Києві трьох першокурсниць, посадили у вʼязницю на шість років. Також у нього на три роки забрали водійські права.

Про це пише «Судовий репортер».

Прокуратура просила для Холодного 8 років позбавлення волі. Водночас захист майора просив призначити мʼякше покарання — дати майору пʼять років позбавлення волі умовно.

Суддя вирішила засудити Холодного до шести років увʼязнення. Також вона зобовʼязала арештувати його — до цього він вийшов із СІЗО під заставу. Крім цього, Холодний має виплатити 249 тисяч гривень військовому госпіталю, який лікував потерпілих дівчат.

  • 25 серпня в Києві чоловік на території військової частини на вулиці Зоологічній наїхав на трьох курсанток. Попередньо встановили, що водій Toyota Prius перебував у стані алкогольного спʼяніння і не впорався з керуванням. Столична поліція затримала чоловіка.
  • Унаслідок наїзду троє дівчат отримали тяжкі ушкодження кінцівок. Двом із них лікарі ампутували одну ногу. У третьої курсантки були серйозні відкриті переломи.