NYT: Пентагон розробляє колоду гральних карт, яка допоможе українцям розпізнавати зброю НАТО

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Пентагон розробляє колоду гральних карт, яка допоможе, зокрема, українським військовим розпізнавати озброєння країн НАТО.

Про це пише New York Times з посиланням на Управління підготовки кадрів та розробки військових доктрин армії США.

За словами речника відомства Ендрю Харшбаргера, ідея полягає в тому, щоб допомогти солдатам швидко виявляти вороже обладнання та відрізняти його від західної зброї на полі бою.

На гральних картах зображені 52 танки, бронетранспортери, вантажівки, артилерійські системи тощо. Також у наборі є два джокери. На кожній карті є фото озброєння, його назва, країна, де воно виробляється, країни експорту та основні види снарядів.

The New York Times

Зенітна установка Gepard німецького виробництва — це сімка пік. На шістці треф зображена ракетно-артилерійська система M142 HIMARS. Французька САУ Caesar — це двійка. Червова вісімка в новій колоді — танки Leclerc. Франція досі не визначилася, чи відправляти їх в Україну.

Карти надрукують протягом квітня. За словами посадовців, вони будуть доступні для американських та українських військ, а також для армій НАТО.

  • Пентагон уже робив подібні колоди в минулому, щоб допомогти солдатам орієнтуватися у ворожій зброї. На попередніх колодах була китайська, російська та іранська військова техніка.