«Укренерго» закликає українців не долучатися до акції «Година Землі». Це може нашкодити енергосистемі

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У Національній енергетичній компанії «Укренерго» закликають українців не долучатися до «Години Землі», бо це може нашкодити енергосистемі. Річ у тім, що кількість виробленої електроенергії має відповідати кількості спожитої, а одночасне вимкнення світла на годину дестабілізує цей процес.

У компанії зауважили, що, на щастя, українці в попередні роки не дуже підтримували цю ініціативу, яка насправді шкідлива і призводить до додаткової роботи диспетчерів.

«Якщо цю акцію підтримає багато людей, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації — іншими словами, відключати працюючі енергоблоки. Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів росії. Різке виключення, а потім включення — це зайве навантаження, яке не піде на користь надійності енергосистеми», — пояснили в «Укренерго».

  • «Година Землі» — це щорічна міжнародна акція, яку започаткував Всесвітній фонд природи WWF в Австралії. Захід проводять в останню чи передостанню суботу березня, закликаючи всіх жителів планети вимкнути світло на одну годину, щоб таким чином виявити небайдужість до екологічних проблем.