«Південь» пояснив помилкове повідомлення Генштабу про відхід росіян із Нової Каховки

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Керівниця обʼєднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк повідомила, що російські сили в Новій Каховці на Херсонщині здійснили ротацію сил, а не вийшли з населеного пункту, як повідомлялося раніше.

Про це вона сказала в етері єдиного телемарафону.

«Інколи бажане видається за дійсне. Спочатку це була масова ротація, яка спровокувала розуміння, що війська пакуються й виходять. Але вийшли одні підрозділи, і зайшли інші», — сказала Гуменюк.

За її словами, це проводиться доволі часто в населених пунктах, які прилягають до лівого берега Дніпра.

Попри це, за словами Гуменюк, на Херсонщині фіксують ознаки підготовки до чергового «жесту доброї волі» росіян.

«Ознаки є, тому що навіть жителі Херсонщини — як правобережної, так і лівобережної — чітко знають таку «народну прикмету»: коли окупанти починають перевдягатися в цивільне, дуже ретельно пакувати все награбоване і відсилати в обмін на постачання боєприпасів «за поребрик» своє майно, — це, як правило, підготовка до тих самих жестів», — сказала Наталя Гуменюк.

  • 23 березня Генштаб помилково повідомив про те, що станом на 22 березня всі підрозділи армії росії, які були в Новій Каховці, залишили місто. Пізніше Генштаб опублікував спростування своєї заяви: «Окупанти й досі тимчасово перебувають у Новій Каховці. Інформація про начебто відхід противника з цього населеного пункту була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних. Однак ми неодмінно звільнимо і Нову Каховку».