Австралієць встановив світовий рекорд — він провів на серфінгу понад 40 годин

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Австралієць Блейк Джонстон побив світовий рекорд із найтривалішої сесії серфінгу — він провів на дошці понад 40 годин.

Про це повідомляє BBC.

Рекорд серфінгіст ставив на пляжі Кронулла-Біч на півдні Сіднея. Джонстон почав займатися серфінгом рано-вранці 16 березня. Уночі чоловік катався із прожекторами, які підсвічували потрібні ділянки. Загалом чоловік «проїхав» понад 700 хвиль. Джонстон сказав, що він був «добре підготовлений». Попередній рекорд у 30 годин і 11 хвилин належить південноафриканцю Джошу Енсліну.

Метою Джонстона було підвищити поінформованість про психічне здоровʼя, йому вдалось зібрали близько $225 тисяч на благодійність.

40-річний Джонстон — колишній професійний серфер і бігун на довгі дистанції. Під час спроби встановити рекорд він зіткнувся з ризиком сліпоти, інфекції вух і зневоднення, а також позбавлення сну, переохолодження, нападу акул та укусів медуз. Він ненадовго виходив з моря для медичного огляду і щоб закапати очні краплі.

Джонстон збирає кошти для фонду Чампі Пулліна. Його створили на згадку про австралійського олімпійського сноубордиста Олексія «Чампі» Пулліна, який потонув під час підводного полювання у 2020 році. Також Джонстон підтримує благодійні організації з охорони психічного здоровʼя частково на честь свого батька, який вкоротив собі віку десять років тому.