КНДР провела випробування стратегічних крилатих ракет

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Північна Корея провела випробування чотирьох стратегічних крилатих ракет. Країна проводить військові навчання для демонстрації здатності здійснити ядерну контратаку.

Про це пише Reuters.

Державне агентство КНДР повідомило, що у навчаннях брав участь підрозділ стратегічних крилатих ракет Корейської народної армії, який випустив чотири ракети Hwasal-2 у напрямку моря біля східного узбережжя Корейського півострова. Інші підрозділи проводили вогневі навчання на полігонах без бойових стрільб.

«Чотири стратегічні крилаті ракети вразили задану ціль після польоту по еліптичній і восьмикутній орбітах довжиною 2 000 км протягом 10 208 секунд — 10 224 секунд», — йдеться в повідомленні.

Про запуски ракет не оголосили ні Південна Корея, ні Японія, які часто першими виявляють і публічно повідомляють про такі запуски.

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що запуск відстежувався, але були «розбіжності» між тим, що було виявлено ним і Сполученими Штатами, і заявою Північної Кореї. Що це за розбіжності, не уточнили.

  • У жовтні 2022 року керівник Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) попередив про імовірні ядерні випробування Північної Кореї. За словами Рафаеля Гроссі, такі випробування продемонструють, що ядерна програма КНДР просувається «повним ходом».