Google втратив $100 мільярдів ринкової вартості через помилку в чат-боті Bard

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Материнська компанія Google, Alphabet, втратила $100 мільярдів ринкової вартості через новий чат-бот Bard — він поділився недостовірною інформацією в рекламному відео. Під час торгів акції впали на 9%.

Про це повідомляє Reuters.

Торік акції компанії втратили 40% своєї вартості, але зросли на 15% з початку цього року, без урахування втрат 8 лютого.

Видання Reuters першим вказало на помилку в рекламі Google для чат-бота Bard, який почав роботу у понеділок. Помилка була в інформації про те, який супутник вперше зробив фотографії планети за межами Сонячної системи Землі.

Alphabet опублікувала короткий ролик про Bard у Twitter, пообіцявши, що він допоможе спростити складні теми, але натомість він надав неточну відповідь.

У рекламі чат-бота дається підказка: «Про які нові відкриття космічного телескопа Джеймса Вебба я можу розповісти своїй 9-річній дитині?» Bard дає кілька відповідей, зокрема припускає, що телескоп використовували для перших знімків планети за межами Сонячної системи Землі, але це не так. Перші фотографії екзопланет були зроблені ще у 2004 році, що підтвердило NASA.