Якщо так вирішить президент: міністр оборони Резніков прокоментував чутки про можливу відставку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що подасть у відставку, якщо президент України Володимир Зеленський так вирішить. Тому що призначення міністра оборони в компетенції саме президента.

Про це він заявив на брифінгу 5 лютого, пише Укрінформ.

«Рішення, бути мені міністром оборони або не бути, ухвалює одне людина — верховний головнокомандувач і президент України Володимир Зеленський, згідно з Конституцією. Він дає подання на призначення, а Верховна Рада призначає. Тому тільки за рішенням президента України я ухвалюватиму ті чи інші рішення, а далі робитиму те, що мені запропонує глава держави», — сказав Резніков.

Він підкреслив, що в разі відставки підтримає наступника, надасть йому всю інформацію, а також представить міністрам оборони країн-партнерів, із якими Резніков має комунікацію «на рівні телефону, без протоколів, без усього».

Також Резніков зазначив, що і надалі працюватиме заради перемоги України.

«Мій фах, щонайменше юриста, дає мені можливість думати оптимістично, що я точно знайду собі цікавий проєкт, який дозволить перемогти в цій війні, а ще потім покарати військово-політичне керівництво російської федерації», — пояснив він.

  • Нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк пише, що міністр оборони України Олексій Резніков може втратити посаду й очолити Міністерство стратегічних галузей промисловості. Його наступником в Міноборони депутат називає нинішнього голову ГУР Кирила Буданова.
  • За даними джерел «Бабеля», такий варіант справді обговорюють. Співрозмовники в керівництві «Слуги народу» говорять, що Резнікова можуть звільнити з посади за кілька тижнів. Одним із кандидатів на посаду голови Міноборони є очільник ГУР Кирило Буданов. Його кандидатуру лобіює голова Офісу президента Андрій Єрмак.