Собор Паризької Богоматері відкриють наприкінці 2024 року

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Собор Паризької Богоматері планують відкрити у 2024 році? після Олімпійських ігор у Парижі.

Про це пише France24.

До кінця 2023 року відновлять шпиль собору. Його виготовлять із 500 тонн дубової деревини, а на покриття та прикраси витратять 250 тонн свинцю. Після завершення будівництва шпиль буде заввишки 100 метрів.

Повну реконструкцію собору хочуть завершити до кінця 2024 року. Раніше влада називала імовірну дату 8 грудня — свято Непорочного Зачаття. Це означає, що гості Олімпійських ігор не зможуть відвідати Нотр-Дам де Парі.

  • 15 квітня 2019 року в соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона тривала понад 15 годин. Унаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль і дах.
  • Французькі слідчі вважають, що спричинити пожежу в соборі могло коротке замикання. У кінці червня паризька прокуратура заявила, що причиною могла стати сигарета або несправність електрики.
  • За версією слідства, займання сталося в районі шпиля, за кілька годин до цього там проводили ремонтні роботи. Полумʼя повністю знищило деревʼяний дах і шпиль, який впав і догорав потім на підлозі собору. Вогонь вдалося повністю загасити лише вранці наступного дня — пожежа тривала понад 15 годин.