У Нью-Йорку помітили дельфінів. Вони запливли в річку Бронкс у пошуках риби

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

У річці Бронкс, яка протікає через південний схід Нью-Йорка, помітили пару дельфінів.

Про це пише CNN.

Департамент парків і відпочинку Нью-Йорка опублікував у Twitter відео, на якому дельфіни стрибають у воді в парку Старлайт.

«Це правда — цього тижня в річці Бронкс помітили дельфінів! Це чудова новина — вона показує, що зусилля з відновлення річки як здорового середовища існування, які тривали десятиліття, працюють. Ми вважаємо, що ці дельфіни природним чином знайшли шлях до річки в пошуках риби», — зазначили у відомстві.

Це перший випадок, коли цих тварин бачили в річці Бронкс з 2017 року. Департамент порадив людям, які прагнуть побачити дельфінів, переконатися, що їм комфортно, дати вільний простір і не турбувати.

  • В Україні ж усе зовсім не так добре. На пляжах Одещини з початку повномасштабного вторгнення росії знаходять велику кількість загиблих морських ссавців. Ймовірна причина їхньої загибелі — використання гідролокаторів на підводних та надводних човнах країни-агресора. Сонари видають потужні звуки, які негативно впливають на здоровʼя тварин. У вересні прокуратура почала розслідування масової загибелі дельфінів у Чорному морі через російську агресію.