Помер останній астронавт місії NASA «Аполлон-7» Волтер Каннінгем

Автор:
Анна Холоднова
Дата:
Помер останній астронавт місії NASA «Аполлон-7» Волтер Каннінгем

CNN

Помер останній астронавт першої успішної пілотованої космічної місії «Аполлон» Волтер Каннінгем. Йому було 90 років.

Про це пише The Guardian.

Смерть астронавта підтвердили речник NASA Боб Джейкобс і дружина Каннінгем Дот.

У 1968 році Каннінгем був одним із трьох астронавтів місії «Аполлон-7». Він працював на борту разом із капітаном ВМС США Волтером Ширрою та майором ВПС США Донном Айзелем. Це був одинадцятиденний політ, під час якого з орбіти вели прямі трансляції.

Астронавти «Аполлона-7» отримали спеціальну нагороду «Еммі» за щоденні телевізійні репортажі з орбіти, під час яких вони бавилися, показували гумористичні таблички та розповідали землянам про космічні польоти.

«Аполлон-7» був першою космічною місією NASA з екіпажем після загибелі трьох астронавтів «Аполлона-1» під час пожежі на стартовому майданчику 27 січня 1967 року.

Волтер Каннінгем народився в Крестоні, штат Айова, навчався в середній школі в Каліфорнії. У 1951 році він пішов на військову службу. Згодом був пілотом морської піхоти в Кореї.

Також він отримав ступінь бакалавра та магістра з фізики в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі та захистив докторську дисертацію.

Після роботи в NASA Каннінгем працював у сфері інженерії, бізнесу та інвестицій, а також був ведучим ток-шоу на радіо. Він написав мемуари про свою карʼєру астронавта The All-American Boys.