Росія вчетверте від початку війни змінила командувача західного військового округу

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Росія вчетверте від початку війни змінила командувача західного військового округу

У збройних силах російської федерації вчетверте від початку повномасштабного вторгнення в Україну змінився командувач західного військового округу.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

З посади командувача військ західного воєнного округу зняли генерал-полковника Кузовльова. Він пробув на посаді один місяць.

Замість нього західний во зс рф очолив генерал-лейтенант Нікіфоров.

Раніше Нікіфоров обіймав посаду начальника штабу — першого заступника командувача військ східного військового округу. За даними розвідки, на сьогодні він перебуває в командному пункті угруповання військ «захід» у Богучарі Воронезької області.

Формальною причиною звільнення Кузовльова назвали провал підготовки наступу на Лиманському напрямку.

«Але фактично — це прояв внутрішньополітичної боротьби у вищому керівництві рф — людину з орбіти шойгу-герасимова змінюють на кандидатуру від групи суровікіна-пригожина», — зазначили в розвідці.

Нікіфоров став четвертим командувачем західного військового округу від початку повномасштабного вторгнення.

  • Перед Нікіфоровим були: генерал-полковник Олександр Журавльов — з листопада 2018-го до липня 2022 року, але фактично з квітня 2022 року його відсторонили від виконання обовʼязків; генерал-лейтенант Андрій Сичевой — з липня до серпня 2022 року; генерал-лейтенант Роман Бердніков — з серпня до вересня 2022 року; генерал-полковник Сергій Кузовльов — з листопада до грудня 2022 року.