У Німеччині знайшли частину коштовностей XVIII століття — їх викрали з музею у Дрездені три роки тому

Автор:
Анна Холоднова
Дата:
У Німеччині знайшли частину коштовностей XVIII століття — їх викрали з музею у Дрездені три роки тому

AP

У Німеччині знайшли значну частину прикрас XVIII століття, які були вкрадені із дрезденського музею «Зелене склепіння» у 2019 році.

Про це пише Associated Press.

У поліції заявили, що вилучили 31 коштовний предмет у Берліні. Серед знайдених коштовностей була брошка для капелюха «Хвіст чаплі», нагрудна зірка польського ордена Білого Орла з діамантового гарнітуру, еполет із великим діамантом «Саксонський білий», який був пошкоджений під час крадіжки, і великий нагрудний бант королеви Амалії Августи.

Прикраси перевезли до Дрездена — там перевірять їхню автентичність і визначать можливі пошкодження.

Правоохоронці не розкрили, де саме знайшли ці предмети та за яких обставин це сталося.

  • Музей «Зелене склепіння» (нім. Grünes Gewölbe) — знаменита колекція коштовностей у Дрездені, колишня князівська скарбниця Веттінів, що охоплює період від Ренесансу до класицизму.
  • О пʼятій ранку 25 листопада 2019 року у Дрездені зловмисники підпалили електрощит, який забезпечує електрикою «Зелене склепіння». Потім вони залізли в будівлю, де зберігається колекція старовинних ювелірних виробів.
  • У січні у Дрездені перед судом постали шістеро громадян Німеччини. Їх звинувачували у груповому пограбуванні та підпалі музею 25 листопада 2019 року. Чоловіків звинуватили у крадіжці ювелірних виробів загальною страховою вартістю щонайменше €113,8 мільйона ($121 мільйонів).