Анджеліна Джолі залишає посаду посла доброї волі ООН у справах біженців

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Американська акторка Анджеліна Джолі покидає посаду посла доброї волі управління верховного комісара ООН у справах біженців.

Про це повідомляють на сайті УВКБ ООН.

«Я й надалі робитиму все, що в моїх силах, для підтримки біженців та інших переміщених осіб. Після 20 років роботи в системі ООН я відчуваю, що час працювати інакше, безпосередньо взаємодіяти з біженцями та місцевими організаціями», — прокоментувала своє рішення акторка.

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, реагуючи на заяву Джолі, зазначив, що цінує її прагнення змін і сподівається на подальшу співпрацю в іншому форматі.

«Ми вдячні їй за десятиріччя роботи, за її відданість і те, що вона зробила для біженців і людей, змушених рятуватися втечею. Після тривалої й успішної співпраці з УВКБ ООН я ціную її бажання змінити спосіб роботи і підтримую її рішення. Я знаю, що справа біженців залишиться близькою її серцю, і я впевнений, що вона з такою самою пристрастю і увагою буде ставитися до ширшого гуманітарного профілю. Я сподіваюся на нашу подальшу дружбу», — зазначив він.

  • Анджеліна Джолі розпочала співпрацю з ООН як амбасадорка доброї волі у 2001 році. У 2012 році актрису призначили спеціальною посланницею у справах біженців.