Сенат США заборонив використовувати TikTok на телефонах державних чиновників

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Верхня палата Конгресу США проголосувала за заборону використовувати застосунок TikTok на телефонах та інших пристроях, які належать державним чиновникам.

Про це повідомляє Bloomberg.

Законопроєкт, запропонований сенатором-республіканцем Джошем Хоулі, прийняли одноголосно. Тепер це рішення має схвалити Палата представників США.

«TikTok — це троянський кінь для Комуністичної партії Китаю. Це серйозний ризик для безпеки Сполучених Штатів, і поки вони не будуть змушені повністю розірвати звʼязки з Китаєм, йому не місце на урядових пристроях», — заявив Хоулі.

У документі наголошується, що платформа TikTok і його материнська компанія ByteDance Ltd. можуть ділитися інформацією про користувачів зі США з китайською владою.

Закон передбачає винятки для «правоохоронної діяльності, інтересів національної безпеки, а також для дослідників безпеки» за певних обставин.

Після голосування представник TikTok Брук Оберветтер зазначив, що заборона китайської платформи на пристроях чиновників не сприяє інтересам національної безпеки США.

  • Раніше адміністрація президента Джо Байдена намагалася укласти угоду з TikTok, яка дозволила б соцмережі продовжувати працювати у США. Американці вимагали введення додаткових гарантій щодо збереження даних користувачів зі Сполучених Штатів. Але укласти угоду не вдалося. В адміністрації колишнього президента Дональда Трампа планували змусити ByteDance продати частки TikTok американським компаніям — ці наміри також зазнали невдачі.