Американский регулятор проти придбання Microsoft розробника ігор Activision Blizzard. Він подав до суду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Угода компанії Microsoft про купівлю за $68,7 мільярда розробника ігор Activision Blizzard стала на паузу. Федеральна торгова комісія США подала позов до суду з вимогою заблокувати покупку.

Про це пише The Washington Post.

Комісія пояснила свій позов низкою ризиків. Там вважають, що угода може загальмувати інновації на ігрових ринках, наприклад, розвиток хмарних сервісів та ігор за передплатою, а Microsoft може скористатися своїм положенням і закрити ігри для конкурентів або маніпулювати цінами.

Президент Microsoft Бред Сміт уже заявив, що компанія завжди виступала за здорову конкуренцію і готова представити своє бачення в суді.

Якщо суд скасує угоду або Activision Blizzard від неї відмовиться, то вона отримає компенсацію в $2—3 мільярди.

  • Microsoft домовилася про купівлю Activision Blizzard у січні 2022 року. У Microsoft заявили, що після закриття угоди ігри розробника стануть доступні не тільки на Xbox і РС, але й на PlayStation від Sony. Згодом компанія оголосила, що перенесе франшизу Call of Duty на Nintendo Switch. Угоду планувалося закрити до 30 червня 2023 року.
  • Activion Blizzard відома такими іграми, як Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft. Аудиторія Activision — приблизно 154 мільйони активних користувачів на місяць на різних ігрових платформах.