Одеський бізнесмен Борис Кауфман вийшов із СІЗО під заставу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Одеський бізнесмен Борис Кауфман вийшов із СІЗО під заставу. Його арештували за справою про встановлення контролю над Одеською міською радою та її бюджетом.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Вийшов Кауфман під заставу в розмірі 129 мільйонів гривень.

За даними слідства, злочинна організація, керівниками якої були Борис Кауфман та його партнер Олександр Борухович (Грановський), щомісяця накопичувала дохід у середньому по 12 мільйонів гривень. Слідство встановило, що з осені 2021 року учасники схеми контролювали питання забудови в Одесі та порядкування коштами місцевого бюджету і діяльність комунальних підприємств. Фактично «організація» тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради. Аби схема працювала, її учасники підкупили чиновників і депутатів місцевої ради, які забезпечували ухвалення потрібних рішень.

Борис Кауфман — український мільйонер, бізнесмен, колишній депутат Одеської міськради, власник групи Vertex United і мажоритарний власник тютюнового гіганта «Тедіс-Україна». Національне антикорупційне бюро затримало його 5 грудня.