Мільярдер Джефф Безос роздасть більшу частину своїх грошей на благодійність. Його статки оцінюють в $124 мільярди

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Засновник компанії Amazon Джефф Безос заявив, що віддасть більшу частину своїх грошей на благодійність. Гроші підуть, зокрема, на боротьбі зі зміною клімату та скорочення нерівності.

Про це він розповів в інтервʼю CNN.

За даними Bloomberg, статки Безоса становить $124 мільярди, що робить його четвертою найбагатшою людиною у світі. Безос заявив, що хоче пожертвувати гроші на «ефективні речі». Про свої наміри він розповів після того, як пожертвував $100 мільйонів для співачки та філантропки Доллі Партон, які вона направить на благодійні цілі.

Це вперше, коли Безос оголосив, що роздасть більшу частину свого майна. У 2020 році Безос пообіцяв виділити $10 мільярдів на боротьбу зі зміною клімату, а найбільшою його пожертвою був подарунок у розмірі $2 мільярди для допомоги бездомним сімʼям та відкриття дошкільних закладів.

Раніше Джеффа Безоса критикували за те, що він не підписав «Клятву дарування» — зобовʼязання багатьох найбагатших американців роздати не менше половини свого статку (цей рух у 2010 році започаткував Білл та Мелінда Гейтс, інвестор Воррен Баффет та інші). Колишня дружина Безоса, письменниця та філантропка Маккензі Скотт, у 2019 році підписала цю «Клятву» після їхнього розлучення. Її статки становлять $24 мільярди і вона пожертвувала понад $12 мільярдів на різні цілі, від освіти до психічного здоровʼя.