У Нідерландах в одній із провінцій вирішили стріляти у вовків пейнтбольними кульками — вони перестали боятися людей

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Нідерландах, у провінції Арнем у вовків будуть стріляти кульками з фарбою, щоб зробити їх менш ручними. Є побоювання, що вовки настільки перестають боятися людей, що можуть становити серйозну небезпеку.

Про це повідомляє BBC.

Відповідне рішення ухвалив уряд провінції після того, як у соціальних мережах зʼявилося відео, на якому вовк проходить повз родину в національному парку Хоге-Велюве. Пейнтбольні кулі обрали, щоб рейнджери могли бачити, які з них влучили. Є надія, що це також змусить вовків триматися на відстані щонайменше 30 метрів від людей.

Заява місцевої влади не означає, що будь-яка людина з пейнтбольною рушницею може піти в парк і почати стріляти по вовках. Дата початку цього заходу поки невідома, його проводитимуть люди, уповноважені на це. Згідно із червневим звітом, у країні проживають приблизно 20 дорослих вовків.

Екологічна організація Faunabescherming уже звинуватила співробітників парку в тому, що вони підгодовують вовків, бо якщо тварини стануть надто ручними, їх можна буде класифікувати як «проблемних» і вибракувати.