В Уганді торговця слоновою кісткою засудили до довічного увʼязнення

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Суд Уганди дав торговцю слоновою кісткою довічне увʼязнення. Це стало найсуворішим вироком за подібні злочини в історії країни.

Про це пише BBC.

У січні 2022 року Паскаля Очібу заарештували з двома шматками слонової кістки вагою майже 10 кілограмів. У 2017 році він уже побував у вʼязниці за схожий злочин — тоді Очібу заарештували з чотирма шматками слонової кістки та шкірою окапі.

Під час оголошення вироку головний магістрат спеціального суду країни з питань дикої природи Гледіс Камасанью зазначила, що Очіба як рецидивіст заслуговує довічного увʼязнення задля захисту дикої природи в майбутньому.

«Це визначне досягнення в нашій війні проти незаконної торгівлі дикими тваринами в Уганді. Ми повинні зробити все можливе, щоб захистити нашу дику природу, інакше історія суворо розсудить нас», — сказав виконавчий директор Управління охорони дикої природи Уганди Сем Мвандха.

  • В Уганді в дикій природі залишилося трохи понад 7 900 слонів — це як лісові, так і слони савани. Міжнародний союз охорони природи класифікує обидва види слонів як такі, що перебувають під загрозою зникнення.
  • У 2019 році в Уганді ухвалили новий закон, який посилив покарання за браконьєрство або торгівлю видами тварин, що перебувають під загрозою зникнення.