У Великій Британії обрали переможців премії Wildlife Photographer of the Year. Головний приз отримали шлюбні ігри бджіл

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Лондонський музей природознавства назвав переможців 58-ї щорічної премії Wildlife Photographer of the Year (WPY). Переміг знімок бджіл від фотографки Карін Айгнер.

Про це пише BBC.

На цьому зображенні самці кактусової бджоли «огортають» одну самку.

BBC News

«Мені довелося провести досить багато часу, лежачи на животі у бруді», — розповіла журналістам авторка знімку.

Карін Айгнер стала лише пʼятою жінкою, яка отримала головний приз WPY.

Найкращим молодим фотографом у 2022 році стала Катанью Вуттічайтанакорн з Таїланду. 16-річна дівчина сфотографувала пластини у роті кита, які відфільтровують їжу.

BBC News

На знімку можна побачити сардину, яка злітає у повітря, рятуючись від кита.

«Якимось чином сардина стрибнула в човен. Мені пощастило. Я наблизилася у човні, а кит протримався над водою приблизно хвилину», — згадує фотографка.

Ось деякі фотографії, які також відзначило журі:

«Ндакасі відходить» Брент Стіртон, Південна Африка

BBC News

На знімку фотографа Брента Стіртона — останні хвилини життя гірської горили Ндакасі. Мавпу врятували після того, як її родичів жорстоко вбила вугільна мафія в національному парку Вірунга. Ндакасі лежить на руках у свого рятівника та опікуна Андре Бауми.

«Небесні фламінго» Дзундзі Такасаго, Японія

BBC News

Японський фотограф Джунджі Такасаго сфотографував цих фламінго високо в Андах у найбільшому у світі соляному басейні Салар-де-Уюні. Там розташована одна з найбільших у Болівії літієвих шахт, яка загрожує майбутньому цих птахів.

«Озеро, що вмирає» Даніель Нуньєс, Гватемала

BBC News

Даніель Нуньєс за допомогою дрона зняв контраст між лісом і водоростями на березі озера Аматітлан у Гватемалі. Через стічні води, які отруюють воду, в озері зʼявилися ціанобактерії.

«Падаюча зірка» Тоні Ву, США/Японія

BBC News

Тоні Ву зробив цей знімок біля узбережжя Японії. На ньому зображена гігантська морська зірка під час нересту. Зображення перемогло в категорії «Під водою».

«Викрадач кажанів» Фернандо Константіно Мартінес Белмар, Мексика

BBC News

Фернандо Константіно Мартінес Белмар зробив цей знімок у місці, відомому як Печера висячих змій. Там змії полюють на кажанів. Картина перемогла в категорії «Поведінка: амфібії та рептилії».

«Будинок ведмедів» Дмитрія Коха, росія

BBC News

Дмитрій Кох зробив цей знімок на острові Колючин. Фотограф ховався від шторму на острові. Щоб сфотографувати хижаків, він використав невеликий дрон. Зображення перемогло в категорії «Міська дика природа».

  • Wildlife Photographer of the Year — один з найпрестижніших конкурсів у світовій фотографії. Журнал BBC Wildlife започаткував його у 1964 році. Зараз премію організовує Лондонський музей природознавства. Цьогоріч на конкурс надіслали 38 575 знімків із 93 країн.