Tesla презентувала прототип роботів-гуманоїдів Optimus. Вони зможуть працювати на заводах замість людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Компанія Tesla представила перший прототип роботів-гуманоїдів Optimus. Вони можуть стати помічниками людей, зокрема працювати на заводах.

Про це пише Reuters.

Гендиректор компанії Ілон Маск каже, що вартість таких роботів не перевищуватиме $20 тисяч. У Tesla планують через 3—5 років почати прийом замовлень.

На презентації прототип робота лише помахав натовпу. На відео, яке показала компанія, робот виконує прості завдання: поливає рослини, переносить коробки та піднімає металеві прути на виробничій станції компанії.

Маск назвав робота Optimus і додав, що він зможе ходити вже за кілька тижнів. Компанія хоче, щоб у майбутньому ці робити замінили людей на заводах.

  • Ілон Маск представив концепт Optimus у серпні 2021 року на Дні штучного інтелекту Tesla. Тоді Маск повідомив, що прототип робота може зʼявитися вже 2022 року. Робот працюватиме за допомогою нейромереж, які допоможуть йому орієнтуватися у світі. Заявлений зріст Optimus близько 173 см, вага — 57 кг. Швидкість його руху становитиме 8 км/год, а вантажопідйомність — до 20 кілограмів.