В Аргентині чоловік скоїв замах на віцепрезидента. Він направив на політика пістолет, але не вистрелив

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У столиці Аргентини Буенос-Айресі чоловік направив пістолет в обличчя віцепрезидента, експрезидента Крістіни Фернандес де Кіршнер. У політика він не вистрелив, але справу кваліфікували як замах.

Про це пише The Guardian.

Це сталося під час виступу Кіршнер перед прихильниками, які прийшли підтримати її на тлі звинувачень у корупції, висунутих в суді.

За фактом погрози затримали 35-річного громадянина Бразилії.

Президент Куби Діас-Канель Бермудес назвав подію замахом на вбивство та сказав, що його країна вражена. А очільник Робітничної партії Бразилії Глейсі Хоффман заявила, що напад став наслідком політичного насильства та розпалювання ненависті.

  • Цьогоріч в Аргентині значно зріс рівень вербального насильства, переважно через звинувачення де Кіршнер у корупції. Деякі екстремістські політики навіть закликали повернути смертну кару.
  • Фернандес де Кіршнер звинувачують у тому, що вона надала перевагу будівельній компанії свого близького союзника під час укладання будівельних контрактів за свого президентства у 2007—2015 роках. Їй загрожує 12 років позбавлення волі. Сама віцепремʼєр називає звинувачення політично мотивованими.