Під контролем ЗСУ залишаються 45% Донецької області. Звідти евакуювали вже чверть населення

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Близько 350 тисяч жителів Донецької області залишаються нині на контрольованій Збройними силами України частині регіону. Це близько чверті того населення, яке жило там до повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

На момент повномасштабного вторгнення на території підконтрольної українській владі Донецької області проживали 1,67 мільйона людей.

«Зараз близько 350 тис. жителів залишилося на 45% контрольованої території... Тобто 3/4 населення області — нагадаю, це найбільш густонаселена область України, евакуйовано за весь період повномасштабної війни, тобто за пів року», — сказав Кириленко.

За його словами, всі міста області зараз перебувають під обстрілами, але найважча ситуація в тих, що розташовані на лінії фронту. Голова обладміністрації також спростував заяви окупантів про те, що вони взяли Авдіївку в напівкільце, нагадавши, що місто залишається прифронтовим іще з 2014 року.

Він повідомив про трьох загиблих і чотирьох постраждалих мирних жителів Донецької області внаслідок обстрілів російських окупантів за минулу добу.

«Щодоби в нас є фактично загиблі та поранені серед мирного населення. Минулої доби троє людей загинули й четверо дістали поранень», — сказав Кириленко.

Вранці Кириленко повідомив, що на Донеччині за добу російські окупанти вбили двох цивільних осіб у Сіверську та Зеленопіллі, ще шестеро жителів поранені.