Disney вперше випередила Netflix за загальною кількістю підписок

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Компанія Disney повідомила, що має 221,1 мільйона підписників на своїх трьох стримінгових платформах станом на початок липня.

Про це повідомляє BBC.

Компанія, яка також володіє телевізійною платформою Hulu та спортивним каналом ESPN+, заявила, що попит на її продукт Disney+ залишається високим. Поштовхом для такого зростання стала пандемія Covid-19, але помʼякшення карантинних обмежень наразі не заважає стримінговим платформам залучати нових клієнтів.

Кількість підписників Disney+ зросла на 14,4 мільйона за квартал — це набагато більше, ніж очікували аналітики.

Збільшення кількості підписок коштувало компанії значних витрат: її стримінговий бізнес втратив $1,1 мільярда за квартал.

Представники компанії очікують піку збитків цього року. Водночас через помʼякшення карантинних обмежень зросла кількість відвідувачів тематичних парків Disney. Це забезпечило фірмі велику фінансову подушку. Загальний дохід компанії з квітня по червень підскочив на 26%, як порівняти з 2021 роком, — прибуток збільшився до $1,5 мільярда.

Цього року Disney планує підвищити плату за послуги без реклами до $10,99 на місяць, але керівники не очікують, що зростання цін відштовхне клієнтів у довгостроковій перспективі.

  • Netflix досі залишається найбільшим стрімінговим сервісом у світі за доходами, залученням користувачів і кількістю передплатників. Загальна кількість передплатників Netflix наразі становить 220,67 мільйона.