В Австралії фермер знайшов у полі частину капсули SpaceX

Автор:
Анна Холоднова
Дата:
В Австралії фермер знайшов у полі частину капсули SpaceX

Getty Images

Фермер з Австралії знайшов у полі частину капсули SpaceX, яка впала з космосу. Це підтвердило Австралійське космічне агентство (ASA).

Про це пише BBC.

Експерти назвали цю знахідку «рідкісною» і «захоплюючою», а також зазначили, що з часом такі події можуть стати більш звичними. Дослідники встановили, що обʼєкт приземлився у полі 9 липня.

Пізніше неподалік знайшли ще два уламки капсули. Австралійське космічне агентство попросило всіх, хто натрапить на такі предмети, зателефонувати на гарячу лінію, яку організувала компанія SpaceX.

«Було дуже захопливо бачити все це зблизька, я ніколи не бачив, щоб шматок космічного сміття так падав», — сказав астрофізик з Австралійського національного університету Бред Такер, якого викликали досліджувати уламки.

Професор астрофізики університету Ворика Дон Поллакко підтвердив, що космічне сміття потрапляє на сушу дуже рідко. За його словами, уламки падають з космосу на Землю щодня, але переважна більшість з них потрапляє в океани.

  • Єдиний випадок, коли космічне сміття впало на людину, зареєстрували у 1997 році в американському штаті Оклахома. Тоді шматок космічного сміття впав на плече жінці на імʼя Лотті Вільямс. Вона не постраждала.
  • У 2020 році уламки китайської ракети пошкодили кілька будівель у Кот-д’Івуарі.