La Stampa: За кризою в італійському уряді може стояти росія

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Італійська газета La Stampa опублікувала матеріал про те, що за кризою в уряді країни можуть стояти «російські тіні» — ультраправа партія «Ліга» нібито вела перемовини з посольством росії про можливість виходу з коаліції та її подальшого розвалу.

У статті ідеться про ймовірні звʼязки радника голови «Ліги» Маттео Сальвіні Антоніо Капуано зі співробітником російського посольства Ігорем Костюковим. Звʼязок між ними нібито підтвердила розвідка.

Газета пише, що дипломат і Капуано зустрілись наприкінці травня в Римі. Тоді Капуано обговорював із Костюковим можливість розвалу урядової коаліції, до складу якої входила «Ліга». Ця зустріч відбулася в той же час, коли Сальвіні критикували за проведення паралельної дипломатії з росією з приводу війни в Україні.

Газета також пише, що російське посольство і зокрема Костюков відповідали за поїздку Матео Сальвіні до Москви в червні, яка врешті зірвалась. Під час свого візиту до росії Сальвіні мав вести переговори щодо війни в Україні, а квитки на рейс придбало російське посольство.

Сам же Сальвіні заявив про «фейкові новини», пояснивши звинувачення наклепом на початку передвиборчої кампанії. Вибори нового премʼєра призначені на 25 вересня.

  • «Ліга» вийшла з коаліції уряду минулого тижня разом із Forza Italia Сільвіо Берлусконі та популістським «Рухом пʼяти зірок», унаслідок чого Драгі пішов у відставку (наступні вибори премʼєра відбудуться 25 вересня).
  • 21 липня президент Італії Серджо Маттарелла підписав указ про розпуск парламенту.