The Insider: У «лнр» у підвалах утримують російських військових, які відмовилися воювати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
The Insider: У «лнр» у підвалах утримують російських військових, які відмовилися воювати

The Insider

В окупованій росією Луганській області в підвалах під вартою тримають російських військових-контрактників, які відмовилися воювати проти України.

Про це пише російське видання The Insider з посиланням на батька одного із солдатів.

Відмовників тримають у місті Брянка вже понад місяць. За даними журналістів, після трьох місяців служби контрактникам обіцяли відпустку та можливість відмовитися від участі у війні, але коли ті написали відмовні, їх затримали та вивезли до Брянки. За словами родичів, там їх утримують у жахливих умовах, періодично змушуючи повернутися на фронт.

Родичі також розповідають про катування і побої військових, яких у підвалах щонайменше декілька сотень.

Військове командування відмовляється відпускати контрактників додому, побоюючись, що решта наслідуватиме їхній приклад. Батько одного з військових розповів, що при цьому командування рф заявляє, що не причетне до затримання. Родичам кажуть, що контрактників утримують «луганські військові».

  • 21 липня видання «Верстка» повідомило, що на Луганщині формують центр, куди звозять військовослужбовців рф, які відмовилися воювати в Україні. Там перебувають щонайменше 234 особи з різних військових частин. Багатьох утримують у підвалах та гаражах. Судячи з розповідей військовослужбовців та їхніх близьких, функції охоронців виконують співробітники приватної військової організації. Родичі військових вважають, що йдеться про «ПВК Вагнера».