Українські ВМС опановують у Британії тральщики Sandown. Їх запланували передати ще минулого року

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Українські військові моряки опановують у Шотландії два мінні тральщики типу Sandown, які Військово-морський флот Великої Британії має передати Україні.

Про це пише ВВС.

Українські військові відпрацьовують вправи зі зброєю, механізмами і керуванням суден. Морякам ЗСУ в цьому допомагають понад тисячу британських військовослужбовців.

За ці кораблі Україна і Британія домовилися ще минулого року. Планувалося, що тральщики прибудуть до України в серпні цього року, але це ще довоєнні домовленості. Наразі пересування цих суден не розголошуються.

  • Кораблі типу Sandown призначені для розмінування морських мінних загороджень та мінування секторів. Вони мають водотоннажність 450 тонн, завдовжки 52,6 метра і завширшки 10,5 метра. Швидкість тральщиків цього типу — до 13 вузлів (24 км/год) на дизельній тязі та до 6,5 на електричній. Екіпаж складається з 34 осіб, а на озброєнні стоять три кулемети калібру 12,7 мм.
  • За договором Україна отримає мінні мисливці HMS Blyth і HMS Ramsey — кораблі пройдуть повну ревізію техстану, ремонт, модернізацію та дооснащення. Їх вивели зі складу Королівського флоту в серпні 2021 року.