Поліція оголосила підозру ексмеру Южноукраїнська, який побив свою заступницю через розподіл гуманітарки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Поліція оголосила про підозру колишньому меру Южноукраїнська Валерію Онуфрієнку за те, що він побив свою заступницю на нараді щодо розподілу гуманітарної допомоги. Після тривалої критики в червні міськрада відправила його у відставку.

Про це пише поліція Миколаївської області у своєму Facebook.

«3 березня до відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління надійшло повідомлення від місцевої мешканки, яка працює у територіальній громаді про те, що керівник органу місцевого самоуправління завдав їй тілесних ушкоджень. У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що того дня під час проведення наради з приводу розподілу гуманітарної допомоги, між очільником міста та його заступницею виник конфлікт, в ході якого зловмисник, зневажаючи правилами поведінки в діючому органі місцевого самоврядування, наніс жінці декілька ударів. За висновками експертів, заявниці були спричинені тілесні ушкодження легкого ступеню тяжкості», — йдеться у повідомленні.

20 червня чоловікові оголосили про підозру за ч. 2 ст. 350 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обовʼязок». Йому загрожує до 5 років позбавлення волі. Тепер суд обиратиме йому запобіжний захід.

Самого Онуфрієнка 16 червня міська рада відправила у відставку. Його критикували за те, що він рідко проводить сесії, а також незаконно звільнив працівника міськради, який домігся в суді свого повернення на робоче місце і тепер має отримати з бюджету близько 160 тис. грн. Крім цього, резонансу набула й історія з побиттям заступниці. Це була друга спроба, тому що у травні 2022 року депутатам забракло голосів.