Інститут вивчення війни: росіяни досягли незначних успіхів на околицях Сєвєродонецька, інші операції на сході уповільнились

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Російські війська досягли незначних успіхів на околицях Сєвєродонецька 18 червня, і, ймовірно, просунулися в Метьолкіне, але значною мірою зупинилися на інших напрямках наступу. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Так, російські війська, ймовірно, зіштовхнуться із великими втратами особового складу та техніки, що ускладнить спроби відновити наступ в інших критичних точках, оскільки «мляві бої» за Сєвєродонецьк тривають.

Як раніше оцінювали в ISW, росіяни, ймовірно, зможуть захопити Сєвєродонецьк найближчими тижнями, але для цього вони мають сконцентрувати більшу частину своїх сил на цій невеликій ділянці. Інші російські операції на сході України, як от зусилля з метою захопити Словʼянськ та просунутися на схід від Бахмуту, за останні два тижні не дали особливого прогресу.

Російські сили продовжують відтискати українських військових від окупованих кордонів на північ від Харкова та вздовж південної осі, але не досягли при цьому значних успіхів, що робить їх уразливими для українського контрнаступу та партизанського тиску.