Радник голови Офісу президента Подоляк пояснив, чому «5 канал», «Прямий» та «Еспресо» вимкнули з цифрового ефіру. «Еспресо» йому відповіли

Автор:
Юля Шередега
Дата:

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що «5 канал», «Прямий» та «Еспресо», які відносять до пулу Петра Порошенка, вимкнули з цифрового ефіру через «нарцисизм» пʼятого президента України. Про це Подоляк сказав в інтервʼю LB Live.

«Це питання Радбезу, це питання єдиної інформаційної політики держави під час війни», — зазначив він.

За словами Подоляка, частково ці канали транслювали національний телемарафон, а частково — людину, яка дуже закохана в себе. І не дуже зрозуміло, навіщо під час війни всю цю самозакоханність і власні наративи (оскільки Порошенко є опосередкованим власником відповідних каналів) продавати в рамках єдиного інформаційного ефіру.

«У нас багато нарцисів, я розумію, у нас політика побудована на нарцисизмі як такому, ми продаємо часто нарцисів. Це питання знову ж таки якості інформаційного простору країни», — додав він.

Подоляк зазначив, що просто продавати себе, тому що ти хочеш монетизуватись на певному рівні, — це одна справа. Це непрофесійно, але це маленька шкода.

«А інша справа — коли ти досі не можеш змиритись із тим, що ти програв. І для того, щоб якось підсвідомо компенсувати це, ти можеш вдаватися до будь-яких руйнівних інформаційних технологій», — підкреслив він.

На цю заяву Подоляка відреагував телеканал «Еспресо». Там заявили, що канал є окремим незалежним медіа, і експрезидент України Петро Порошенко ніколи не був і не є власником каналу.

«Канал «Еспресо» хоче нагадати, що є окремим незалежним медіа. Порошенко ніколи не був і не є власником каналу «Еспресо» чи особою, пов’язаною з нашим каналом в будь-який спосіб. Структура власності телеканалу «Еспресо» є прозорою, а редакційна політика позбавлена будь-яких впливів», — йдеться в заяві.

На каналі зазначили, що представники апарату РНБО на парламентському комітеті 13 травня з цього питання офіційно повідомили, що у рішенні РНБО про єдину інформаційну політику немає нічого про вимкнення каналів.

«Ми неодноразово підкреслювали, що з 26 лютого транслювали «Єдині новини» в обсязі не менше половини свого ефірного часу і продовжуємо це робити зараз. Під час власних прямих ефірів ми долучаємо до розмови як представників влади, так і опозиційних політиків, в тому числі п’ятого Президента, а також готуємо інтерв’ю з послами європейських країн та іншими поважними особами, що можуть допомагати Україні. При цьому ми розуміємо обставини воєнного стану і не допускаємо ситуацій, що можуть зашкодити національним інтересам», — зазначили в «Еспресо».