Міністр оборони Резніков попередив, що росія готується до довготривалої війни

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр оборони Олексій Резніков виступив на засіданні Ради ЄС на рівні глав оборонних відомств. Він повідомив, що росія готується до довготривалої війни.

Свою промову Резніков опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«За багатьма ознаками росія готується до ведення довготривалої військової операції. Війна переходить у затяжну фазу. Ми бачимо, як на Херсонщині, у Запорізькій області російські окупанти активно ведуть інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони», — пояснив він.

Резніков зазначив, що за 80 днів війни українська армія вже знищила близько 17 БТГр армії рф, у кожній з яких від 600 до 800 військових. Однак наразі в бойових діях з боку росії бере участь орієнтовно 91 БТГр, ще 55 можуть залучити з резервів.

«З огляду на це ми хочемо перемогти ворога і звільнити наші території у найкоротший термін. Не дати росії затягнути конфлікт. Тому ми дуже зацікавлені отримувати міжнародну допомогу, купувати зброю максимально швидко та в потрібній кількості. Нам потрібні танки, бронемашини, засоби ураження на дальніх дистанціях (MLRS, важка артилерія, авіація, ракети). Ми прагнемо зберегти життя наших людей», — наголосив міністр.