«Деблокада Маріуполя — компетенція ЗСУ». В Офісі президента прокоментували ситуацію з військовими на «Азовсталі»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Офісі президента заявили, що влада робить усе можливе для евакуації військових із заблокованого росіянами заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Про це написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Життя кожного захисника є священним для Української держави. Офіс, президент і я особисто перебуваємо в постійній комунікації із захисниками «Азовсталі»: хлопцями з «Азова», поліцією, прикордонною службою, морською піхотою. За ці місяці вони стали живим символом України», — написав Подоляк.

Він пояснив, що кожна розмова президента Володимира Зеленського з лідерами світу починається з теми «Азовсталі». «Питання деблокади Маріуполя — виключна компетенція Збройних сил. Якби була хоч одна можливість, ЗСУ б її використали. Військове керівництво робить надзусилля, щоб ця можливість зʼявилася. Але питання військових планів точно не є предметом суспільного обговорення», — зазначив Подоляк.

  • У неділю бійці «Азова», які перебувають на «Азовсталі», провели двогодинну пресконференцію. Вони запевнили, що знищили в Маріуполі майже 2,5 тисячі російських військових, і розповіли, що командир 36 бригади морпіхів Володимир Баранюк спробував утекти з блокадного Маріуполя разом із групою бійців та бронетехнікою. Але російські ЗМІ вже показали його в полоні.