путін вибачився перед премʼєром Ізраїлю за антисемітські висловлювання лаврова. У кремлі про це — ані слова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент росії володимир путін вибачився перед премʼєр-міністром Ізраїлю Нафталі Беннетом за антисемітські висловлювання глави мзс рф сергія лаврова.

Про це повідомив уряд Ізраїлю.

«Сторони обговорили висловлювання міністра закордонних справ росії лаврова. Премʼєр-міністр прийняв вибачення президента путіна за висловлювання лаврова і подякував йому за розʼяснення ставлення президента до єврейського народу і памʼяті про Голокост», — йдеться у повідомленні.

Беннет також звернувся до путіна з пропозицією про евакуацію цивільних осіб з «Азовсталі» у Маріуполі. «Путін пообіцяв дозволити евакуацію мирного населення, у тому числі поранених, через гуманітарний коридор ООН і Червоний Хрест», — йдеться у повідомленні.

Водночас, згідно з повідомленням на сайті кремля, путін та Беннет обговорили ситуацію на «Азовсталі». Російський лідер повторив пропагандистські штампи про готовність солдатів рф забезпечити евакуацію «мирних жителів, яких на «Азовсталі» утримують націоналістичні бойовики», і що «київський режим має віддати їм наказ скласти зброю». Також путін попросив Беннета передати привітання зі святом 9 травня ветеранам Другої світової, які живуть в Ізраїлі. путін згадав, що 40% знищених під час війни євреїв були громадянами СРСР, тому росія та Ізраїль «дбайливо шанують памʼять жертв Голокосту». Про вибачення за слова лаврова згадка відсутня.

  • Глава МЗС росії лавров у нещодавньому інтервʼю італійській телекомпанії «Медіасет», заявив, що Адольф Гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї. Саме так лавров пояснив аргумент президента Володимира Зеленського про відсутність нацизму в Україні і те, що сам він має єврейське походження.