«Рейтинг»: Понад 90% опитаних вірять у перемогу України у війні проти росії

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Соціологічна група «Рейтинг» провела нове дослідження. Так, віра у перемогу залишається на найвищому рівні: 93% опитаних вірять у те, що Україна зможе відбити напад росії. Впевненість у перемозі переважає в усіх регіонах країни.

Половина (47%) опитаних сподіваються, що Україна зможе перемогти у війні з росією вже у найближчі кілька тижнів. Чверть (23%) вважають, що війна триватиме кілька місяців. Тільки 12% думають, що війна закінчиться за пів року або рік чи більше. Тих, хто взагалі не вірить в перемогу, практично немає. Поки не змогли відповісти на це запитання 17% опитаних.

Крім цього, абсолютна більшість опитаних (82%) вважають загрозу розколу країни малоймовірною, ця впевненість істотно зросла внаслідок згуртування населення під час війни.

На думку українців, найбільш дружніми до України є сьогодні Польща, Литва, Велика Британія та США. Близько половини опитаних вважають дружніми Угорщину, Грузію та Німеччину, ще третина — нейтральними. Китай зараз для українців переважно нейтральна країна. Тоді як росія (98%) і Білорусь (84%) для українців — це ворожі країни.

Опитування проводили телефоном 18 березня в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка — тисяча повнолітніх респондентів. Похибка не більше 3,1%.