КБ Луч: Посадовці «Укроборонпрому» викрали й катували директора оборонного підприємства задля інформації про озброєння

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Конструкторське бюро «Луч» заявило, що директора держкомпанії «Спецоборонмаш» Дениса Сердюка викрали та катували двоє керівників «Укроборонпрому».

Про це повідомляється на сторінці бюро.

Заступник генерального директора «Укроборонпрому» Роман Забарчук і начальник управління високоточної зброї концерну Андрій Артюшенко вимагали від Сердюка інформацію про те, яким військовим підрозділам його компанія передала врятовані під час російського ракетно-бомбового удару ракети й комплектуючі до ракетних комплексів «Скіф», «Корсар», «Вільха», «Нептун» та інформацію про місцеперебування ключових співробітників «Спецоборонмашу» і КБ «Луч».

Забарчук і Артюшенко також заявили Сердюку, що його викрадення «санкціонував» гендиректор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

КБ «Луч» звернулося до Володимира Зеленського та керівників силових органів з проханням «терміново усунути російських агентів від управління ДК «Укроборонпром» і забезпечити керівникам та ключовим співробітникам військово-промислового комплексу України охорону».

У бюро стверджують, що Забарчук нібито особисто підтверджував, що його родич працює в уряді рф, а Артюшенко за часів Януковича очолював одне з управлінь ЗСУ та сприяв розвалу армії.