У Дніпропетровській області затримали нацгвардійця, який розстріляв пʼятьох людей та втік зі зброєю

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Дніпропетровськый області правоохоронці затримали 21-річного військового Національної гвардії Артемія Рябчука, який напередодні розстріляв пʼятьох людей: чотирьох товаришів по службі та одну жінку (вона була контролером КПП).

Про це в день інциденту, 27 січня, повідомив мер Дніпра Борис Філатов, а також міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Хлопця затримали в місті Підгородне, автомат Калашникова був при ньому.

Міністр Монастирський зазначив, що Артемій Рябчук понесе «найсуворішу відповідальність», а за наказом міністра творять комісію, яка вивчатиме обставини, що могли привести до таких дій 21-річного військовослужбовця. Також комісія вивчить обставини, за яких Рябчук проходив військову медичну комісію, та його психічний стан на момент видачі допуску до зброї.

Після вивчення умов та обставин, що призвели до трагедії, будуть зроблені висновки — «зокрема кадрові».

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявляв, що насамперед будуть вивчати питання, чи не піддавався військовий психологічному тиску в колективі.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родинам загиблих і заявив, що очікує від правоохоронців інформацію про мотиви Артемія Рябчука, про те, як цей інцидент став можливим, і «обов’язкові кадрові висновки повинні бути зроблені в найближчий час».

  • 27 січня о 03:40 у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу «Південмаш» 21-річній військовий Нацгвардії Артемій Рябчук розстріляв пʼятьох людей: чотирьох із караулу Нацгвардії та одну цивільну жінку, ще п’ятеро отримали поранення. Після нападу Рябчук втік із автоматом Калашникова.