Україна разом із партнерами створює фінансові резерви для економічної стабільності на тлі загрози російського вторгнення

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Україна проводить перемовини з партнерами, аби створити фінансові резерви для забезпечення економічної стабільності країни в разі можливої ескалації з боку Росії.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

У Франції українська делегація зустрілася з міністром економіки та фінансів Брюно Ле Мером. Сторони обговорили можливість надання Україні фінансової підтримки на пільгових умовах, співпрацю в атомній енергетиці та участь французьких компаній у проєктах «Великого будівництва».

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков на зустрічі з представниками Alstom обговорив деталі придбання Україною локомотивів цієї компанії, а з Airbus — участь у проєкті створення українського національного авіаперевізника.

«Вважаю, що наш візит був досить вдалий та вчасний, і сподіваюся, що будуть конкретні результати досить швидко», — сказав Кубраков.

  • Проєкт «Велике будівництво» — це президентська програма. Вона націлена на ремонт доріг, шкіл, дитячих садків, центрів екстреної медичної допомоги та стадіонів.