У Німеччині 125 представників католицької церкви зробили колективний камінг-аут

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Німеччині 125 представників католицької церкви в рамках ініціативи #OutInChurch зробили колективний камінг-аут. Серед них священники, пастори і керівники громад, викладачі і викладачки релігійних шкіл, працівники та працівниці церковної адміністрації.

Про це пише Deutsche Welle.

Учасники ініціативи вимагають від католицької церкви припинити використовувати сексуальну орієнтацію і гендерну ідентифікацію як привід для звільнення, а також виключити з церковного вчення дискредитацію статей та сексуальної орієнтації.

Поштовх масовому камінг-ауту дав приклад 2021 року, коли 185 німецьких акторок і акторів заявили, що вони геї, лесбійки, бісексуали, небінарні люди та інші.

При цьому ще у 2020 році голова католицької єпархії Дрезден-Мейсена закликав змінити ставлення католицької церкви Німеччини до вірян — представників ЛГБТ, і одностатевих шлюбів.

  • У березні 2021 року Конгрегація доктрини віри у Ватикані визнала «присутність позитивних елементів» у одностатевих стосунках, але вони не стануть обʼєктом церковного благословення.
  • До цього Католицька церква дала зрозуміти, що не благословлятиме одностатеві шлюби, оскільки Святий престол вважає гомосексуальність гріховним вибором, який не входить до «планів Творця» — незважаючи на всі заяви Папи Римського Франциска про підтримку ЛГБТ-людей.