Туніс відновить комендантську годину та заборонить усі масові зібрання

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Туніс із 13 січня знову запроваджує нічну комендантську годину та забороняє усі масові зібрання для боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це оголосив уряд країни в середу, 12 січня, повідомляє The Guardian.

Як зазначається, комендантська година діятиме з 22:00 до 05:00 щоночі. Загалом обмежувальні заходи триватимуть щонайменше два тижні.

Водночас низка політиків засудили це рішення, заявивши, що воно спрямоване на блокування протестів — на 14 січня була запланована демонстрація проти президента Каїса Саїда. Заходи збиралися присвятити 11-й річниці Туніської революції — цього дня колишній президент Зін ель Абідін Бен Алі подав у відставку та потім утік із країни.

«[Це було впроваджено, щоб] запобігти хвилі народного гніву, якій вони можуть протистояти, лише посилаючись на стан здоров’я», — сказав лідер партії «Аль-Джумхурі» Іссам Чеббі.

  • Комендантська година в Тунісі діяла з 30 жовтня 2020 року, проте наприкінці червня 2021 року її вирішили продовжити та посилити через погіршення епідситуації. Її початок перенесли з 22:00 на 20:00, а завершувалася вона, як і раніше, о 05:00. З 25 вересня комендантську годину було скасовано.