У Кривому Розі на «АрселорМіттал» стався витік технічної води. Через руйнування дамби вилилося 80 тисяч кубометрів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Кривому Розі на гірничо-металургійному підприємстві «АрселорМіттал» надзвичайна ситуація — через руйнування дамби стався витік технічної води обсягом приблизно 80 тисяч кубометрів.

Як повідомляє Державна екологічна інспекція, брудна вода потрапила до регулюючої ємності № 1, № 2, у трубопровід, а також на прилеглі сільськогосподарські ділянки землі.

Інспектори відібрали зразки ґрунту для аналізу і, у разі підтвердження забруднень, вони розрахують розмір завданих збитків.

«Обставини та причини цієї аварійної ситуації на даний час встановлюються комісією Держпраці. Держекоінспекцією відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності», — заявили у відомстві.

У самому «АрселорМіттал» раніше повідомляли про витік на хвостосховищі «Центральне», зазначивши, що 80 тисяч кубометрів — це 4% від загального обсягу чаші обʼєкта.

«Чаша хвостосховища не була переповнена. Акумулююча ємність біля підніжжя обʼєкта перешкодила подальшому витоку води [...]. «АрселорМіттал Кривий Ріг» усуває наслідки інциденту. Небезпеки для людей, навколишнього середовища та прилеглих територій немає», — заявили на підприємстві, додавши, що викликали на місце події держінспекторів і представників двох генеральних проєктувальників хвостосховища.