Російські компанії в анексованому Криму масово приховують дані про власників. Так вони хочуть уникнути санкцій

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Російські компанії в анексованому Криму почали масово приховувати дані про власників. Таким чином вони хочуть уникнути санкцій.

Про це пише РБК.

Щонайменше 60 компаній, які працюють в анексованих Криму та Севастополі, у 2021 році скористалися можливістю приховати інформацію про засновників або директорів. Таке право російський уряд їм надав у 2019 році. Він визнав випадки, коли компанії мають право обмежити інформацію про власників. Один із таких випадків — перебування на території Криму чи Севастополя.

Більшість компаній зробили це у другій половині 2021 року, ще частина — у грудні. Це переважно підприємства, які працюють у туристичній галузі, сільському господарстві та харчовій промисловості. Наприклад, російський м’ясокомбінат «Дружба народів» є єдиним постачальником продукції для Росгвардії і ця компанія у вересні 2021 року закрила інформацію про власників, тому що працює в анексованому Криму.

  • 16 березня 2014 року на території українського Криму відбувся невизнаний міжнародною спільнотою так званий «референдум про статус півострова».
  • Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.
  • Україна, Європейський Союз, Сполучені Штати та жодна цивілізована країна не визнали результати голосування на так званому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.