Зіткнення кораблів у Балтійському морі: поліція затримала двох моряків, у момент аварії вони були пʼяними

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція Швеції затримала двох членів екіпажу британського вантажного судна Scot Carrier, яке рано-вранці 13 грудня зіткнулося з данською баржею Karin Hoej у Балтійському морі.

Як повідомляє Reuters, затримано британця і хорвата, в обох виявили перевищення норми алкоголю в крові. На момент аварії вони були пʼяними. Прокуратура Швеції розслідує недбалість, яка призвела до загибелі людей.

Британець і хорват перебувають під вартою. Їм висунуть кілька звинувачень. Поки що відомо, що британцю загрожує відповідальність за заподіяння смерті через необережність — у момент зіткнення він був на вахті.

Рятувальна операція на місці зіткнення завершена. Тіло одного зі зниклих датських моряків знайшли в корпусі баржі, яка перевернулася, а другий моряк вважається безвісти зниклим. Скоріш за все, він мертвий, з огляду на низьку температуру моря.

Перевернуту Karin Hoj відбуксирували на мілководдя, щоб дайвери могли отримати до неї вільний та безпечний доступ. Судно перевірять на наявність тіла зниклого моряка.

  • Вранці 13 грудня у Балтійському морі біля острова Борнгольм зіткнулися 55-метрова баржа Karin Hoj та 90-метрове вантажне судно Scot Carrier. Баржа Karin Hoj перекинулася, двоє її моряків зникли. Екіпаж Scot Carrier не постраждав.