Зеленський повернув до Ради законопроєкт «Про адміністративну процедуру»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Президент України Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради законопроєкт «Про адміністративну процедуру» (№ 3475) зі своїми пропозиціями.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу глави держави.

Як зазначається, Зеленський звернув увагу на необхідність уніфікувати процедури розгляду та вирішення адміністративних справ відповідно до Конституції.

Водночас президент наголосив на необхідності врегулювати адміністративну процедуру з дотриманням належного балансу інтересів людини, суспільства та обовʼязків держави.

На думку Зеленського, з-під дії цього закону потрібно вивести відносини, що виникають під час застосування законодавства про національну безпеку й оборону, громадянство, надання притулку в Україні.

Окрім цього, президент закликав запровадити «максимально виважений механізм набрання чинності цим законом.

Наразі пропозиції президента розглядають профільні комітети Ради.

  • Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкт 16 листопада, очільник парламенту Руслан Стефанчук підписав цей закон 22 листопада.
  • Ухвалення закону має наблизити Україну до стандартів Євросоюзу та покращити якість комунікації держави з громадянами, зокрема скасувати бюрократію та дати людям можливість брати участь у розглядах справ, які їх стосуються.