Режисер «Володаря перснів» продає студію Weta Digital компанії Unity — вона брала участь у створенні Pokemon Go і Call of Duty: Mobile

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія з виробництва програмного забезпечення Unity купує за $1,62 мільярда новозеландську студію спецефектів Weta Digital, яку заснував режисер Пітер Джексон.

Про це пише CNN.

За підсумками угоди, яка має бути закрита наприкінці цього року, Unity отримає більшу частину Weta Digital. Студія працювала над створенням спецефектів для трилогії «Володаря перснів», «Аватара», «Чорної вдови», серіалу «Гра престолів» і багатьох інших популярних фільмів. Unity відома участю у створенні ігор Pokemon Go і Call of Duty: Mobile, зокрема вона розробила міжплатформне середовище (ігровий движок) для ігор.

Передусім Unity зацікавлена в технологіях і штаті інженерів Weta Digital, але художників зі спецефектів компанії переведуть до окремого підрозділу Weta FX, яким продовжить володіти Пітер Джексон. Компанії при цьому співпрацюватимуть.

У Unity заявили, що угода дозволить розвивати майбутній метавсесвіт.

  • Метавсесвіт — це єдина віртуальна система, яка включає в себе низку додатків і платформ. У ній можна комунікувати, грати, працювати, вести бізнес, навчатися тощо.
  • Свої метавсесвіти також планують створювати Microsoft, Facebook (віднедавна Meta) та Epic Games. Останні за основу беруть онлайн-гру Fortnite. При цьому Epic Games бере участь у проєкті Facebook.