Австралієць проїхав на велосипеді 150 км, щоб «намалювати» обкладинку альбому Nevermind групи Nirvana

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Житель Австралії Пітер Стоукс на честь 30-ї річниці виходу альбому Nevermind американської рок-групи Nirvana за допомогою GPS відтворив його обкладинку в місті Аделаїда.

Про це повідомляє The Guardian.

Для цього Стоукс проїхав приблизно 150 км велосипедом через центральний діловий район Аделаїди та передмістя — Бернсайд і Кенсінгтон. Свої переміщення він фіксував у додатку Strava. Зазначається, що на відтворення контуру картинки чоловікові знадобилося понад 8 годин із зупинками.

«Це те, що мені зараз подобається. Nirvana посіла особливе місце в моїй колекції платівок», — розповів він Guardian Australia. 45-річний велосипедист раніше таким самим чином створював портрет німецького композитора Людвіга ван Бетховена, щоб відзначити його 250-річчя, і зображення динозаврів, драконів, лисиць і навіть власне селфі.

  • У кінці серпня стало відомо, що 30-річний Спенсер Елден, чиє дитяче фото використали для оформлення обкладинки альбому Nevermind групи Nirvana, подав до суду на колектив. Він звинувачує гурт у порушенні федерального закону про дитячу порнографію і стверджує, що його батьки ніколи не підписували дозвіл, який дозволяє Nirvana використовувати фотографію.
  • Nevermind був проданий тиражем понад 30 мільйонів копій з моменту його випуску в 1991 році.