«Динамо» — «Бенфіка»: перший матч групового етапу Ліги чемпіонів закінчився нічиєю

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
«Динамо» — «Бенфіка»: перший матч групового етапу Ліги чемпіонів закінчився нічиєю

Гра першого туру групового раунду Ліги чемпіонів на стадіоні НСК «Олімпійський» між «Динамо» і «Бенфікою» закінчилася нічиєю — 0:0.

Стартові склади:

«Динамо»: Бойко — Кендзьора, Забарний, Сирота, Миколенко — Сидорчук, Шапаренко — Циганков, Буяльський, Де Пена — Шкурін.

«Бенфіка»: Влаходімос — Отаменді, Вертонген, Морато — Жилберто, Вайгль, Жоау Маріу, Грімальдо — Евертон, Яремчук, Рафа.

Цей матч став дебютним для киян у новому розіграші Ліги чемпіонів. У якості чемпіона України біло-сині розпочинали виступи саме із групової стадії, тоді як «Бенфіка» пройшла два раунди кваліфікації.

На старті зустрічі суперники провели кілька небезпечних атак на ворота один одного. З ударом Рафи впоралися захисники киян, після чого постріл Миколи Шапаренка відбив голкіпер лісабонців Влаходімос.

Наприкінці матчу Микола Шапаренко знову не використав можливість поцілити у ворота суперника. Мʼяч після удару півзахисника влучив у перекладину, але з добиванням Буяльського впорався голкіпер.

«Динамо» усе ж зрушило рахунок, але з порушенням — після подачі Дениса Гармаша забив Микола Шапаренко. Але мʼяч українського півзахисника не зарахували через офсайд у Гармаша.

У підсумку 0:0 — «Динамо» зіграло внічию та набрало перші очки у Лізі чемпіонів.